Therapeut en Registraties

Therapeut

Mijn naam is Jaap Rekvelt, psycholoog BSc klinische richting. In het bezit van het masterdiploma European Certificate of Psychotherapy (ECP), dat het resultaat is van een vier jarige vakopleiding. Heb mij gespecialiseerd in de cliëntgerichte en psychodynamische psychotherapieën.

De praktijk bestaat sinds 2010.

Visie

Het adagium is “in contact met een ander leer je jezelf veranderen”, vraagt om psychotherapie.  Goed inter-menselijk contact leidt tot verandering en een vermindering van klachten.

Mijn stijl is ruimtegevend en ervaringsgericht. Ik vind het belangrijk dat we op diverse manieren naar onszelf en relaties kunnen kijken. Dit maakt de weg vrij voor het opdoen van nieuwe ervaringen en daarmee een keuze te krijgen om te veranderen.

Ik vind de keuzevrijheid voor cliënt in de “soort” therapie en therapeut belangrijk. Dit helpt  in het verkrijgen van een dragende samenwerking. Vandaar de oriëntatiegesprekken. Het aangaan van een oriëntatiegesprek is al verandering.

Naast therapeut (ook in Utrecht) ben ik ook beoefenaar van het meditatie op het kussen, het Zen-Boeddhisme. Bij  levensvragen kan kennis over het Boeddhisme een verrijkend contrast bieden ten opzichte van onze Westerse zienswijze.

Registraties

Aangesloten bij de vereniging van integraal therapeuten
Aangesloten bij de vereniging van integraal therapeuten
Aangesloten bij beroepsbeoefenaren complementaire zorg
Aangesloten bij beroepsbeoefenaren complementaire zorg
Aangesloten bij EFT-Nederland

Vereniging van Integraal Therapeuten, lidcodenummer: 425.13.A
Nederlandse Associatie voor Psychotherapie, type- en nummerregistratie: ECP-NL-641.

AGB-code Zorgverlener (Jaap Rekvelt): 90-047901/94-013269
AGB-code Praktijk (Osimo):  90-56474/94-60197

Aangesloten bij geschillen-instantie voor therapeuten in de complementaire zorg

De praktijkhouder voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) Registratienummer SCAG: 11476

BTW-id: NL001978747B65

Niet tevreden?

Heb je een vraag of een klacht over je therapeut? Bespreek eerst je vraag of klacht met je  therapeut. Mogelijk weet hij niet dat u ontevreden bent. In de meeste gevallen is een gesprek voldoende en komt u er samen uit. Als dat niet lukt, of je kunt je klacht niet bespreekbaar maken, dan kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie van de beroepsvereniging waarbij uw therapeut is aangesloten. Voor meer informatie: