Tarieven en vergoedingen

Een sessie duurt 50  minuten en kost overdag  € 82,00 en ’s avonds € 86,00. Voor bedrijven bedraagt het tarief  € 95,-  exclusief omzetbelasting. Relatietherapie tot 75-90 minuten, kost overdag tot 17:00 uur € 110 en ’s avonds vanaf 18:00 uur € 125.

Individuele therapiegesprekken zijn vrijgesteld van BTW. De bedragen van relatietherapie zijn inclusief 21 % BTW. De kosten van relatietherapie worden door sommige zorgverzekeraars deels vergoed.

Een oriëntatiegesprek individueel kost overdag € 40  en ’s avonds € 45. Een oriëntatiegesprek relatietherapie kost € 75 overdag en ’s avonds € 95.

Om doorbetaling te voorkomen dien je een afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen.

Indicatievrije zorg

We leveren indicatievrij zorg.  Dit betekent ook dat we niet gebonden zijn aan de door de overheid en zorgverzekeraars voorgeschreven behandelmethoden met een veelal beperkt aantal contacturen. In de basis GGZ is de gehele behandeling opgehangen aan een indicatie en daartoe is een diagnose verplicht.  Zonder diagnose (DSM-label) geen behandeling. Bij een indicatie vrije psycholoog/therapeut is er geen indicatie en wordt deze ook niet met een verzekeraar uitgewisseld. Dit beschermt je privacy.

Registratie bij zorgverzekeraars.

Psychotherapie Vondelpark is een werknaam van Osimo Hilversum. In contact met je zorgverzekeraar dien je Osimo Hilversum te gebruiken. Ook als je iets wilt opzoeken bij je zorgverzekeraar o.a. bij “selectie zorgaanbieder”, dien je Osimo Hilversum in te vullen.

Daarnaast kunnen de zogenaamde AGB-codes uitkomst bieden:

AGB-code Zorgverlener: 90-047901/94-013269
AGB-code Praktijk: 90-56474/94-060197

Vergoedingen uit de aanvullende verzekering:

Ziektekostenverzekeraars vergoeden de sessie vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding kan ook een gedeelte zijn. De praktijk valt in de categorie ‘Psycho-sociale-zorg’ of ‘Complementaire zorg, ‘Alternatieve zorg’.  Je betaalt geen eigen risico van € 385,-. Bij twijfel over vergoedingen, stuur een email naar:

info(apestaartje)psychotherapie-vondelpark.info